Starten met de puppycursus kan vanaf 8 weken

Iedere zaterdagavond vanaf om 19:00 uur of maandagavond van 18.30 uur tot 19:30 uur of van 19.30 uur tot 20:30 uur. 
Locatie manege Bemelmans te Vaesrade.

 

----- Extra lesavond vanaf zaterdag 13 februari (was 23 januari) om 19:00 uur. ------

 

Omdat ivm de corona alle lessen tenminste 8 (was 5) weken vooruitgeschoven worden, zouden puppy's te lang moeten wachten om te kunnen starten met de cursus. Daarom hebben we besloten om een extra les-avond in te plannen. Vanaf zaterdag 13 februari ( was 23 januari) is het mogelijk om ook op zaterdag met een puppy-cursus te starten. De lestijd is van 19:00 uur tot 20:00 uur.

 

- Start nieuwe cursus :

* zaterdag 13 februari (was 23 januari) om 19:00 uur 

* maandag 01 maart (was 22 februari) om 19.30 uur. 

* maandag 22 maart (was 01 maart) om 18:30 uur.

 

Wij geven u de meest uitgebreide puppy-cursus van Limburg.

De puppy cursus bestaat uit;

  • max 10 pups per groep
  • 10 praktijklessen van een uur
  • 12 praktijkoefeningen
  • korte wandeling/buiten training (bij goed weer)
  • u ontvangt digitaal het boek Hondenlatijn twv €16,95, geschreven door de gedragstherapeut van het Honden Centrum Limburg waarin uitgebreid aandacht wordt gegeven aan het opvoeden van de hond.
  • 24/7 bereikbaarheid.
  • TOTAAL 10 UREN LES + BOEK Hondenlatijn

De kosten van de gehele cursus en het boek zijn 108 euro.

 

“Als wij van een hond verwachten dat hij zich gedraagt zoals wij mensen dat zouden willen, dan zullen we hem dat moeten leren.”


Vanaf 8 weken begint de socialisatieperiode. Op het moment dat u met de pup thuis komt moet u als eigenaar direct met de socialisatie aan de slag. Het doel van socialisatie is uw puppy bekend te maken met de wereld waarin hij leeft en alle prikkels die zich daarin voortdoen, zodat hij in die wereld normaal kan functioneren. Hier hoort een puppy gehoorzaamheidscursus bij.

Er wordt in groepsverband gehoorzaamheid gegeven in een manege met een schone overdekte binnenbak met zand als ondergrond.  Wij vinden het belangrijk dat de baasjes en hun honden in een afgesloten, droog en beschutte locatie les krijgen. De groepen zijn nooit groter dan 10 pups. Hierdoor krijgt iedereen de volledige aandacht en kunnen we de gezondheidsmaatregelen in acht houden.(Het kan zijn dat er meerdere groepen per uur aanwezig zijn.)

Er wordt op een hond-vriendelijke manier lesgegeven waarbij een slipketting uit den boze is.

Het is voor de pup belangrijk positief met andere leeftijdsgenootjes kennis te maken. Daarom gaan de pups meestal aan het begin van de les los. Ze kunnen dan lekker hun energie kwijt en leren ze met elkaar om te gaan. (socialiseren)
Wij begeleiden u in de belangrijkste periode van uw pup.

Starten met de puppycursus kan vanaf 8 weken tot de leeftijd van ongeveer 5 maanden.
Wij nemen geen examen af. Een examen is maar een momentopname. Daarom krijgt u bij ons, indien u aan 80% van de cursus deelneemt, een diploma.

(heeft u zich ingeschreven en binnen 24 uur geen bevestiging gekregen, laat het ons even weten)